Ons huis is een rijksmonument en is bepalend voor het dorpsaanzicht in het centrum van Heeg. Het huis is in opdracht van de koopman en zeehandelaar Anne Wiegers Visser (1718-1787) gebouwd. Het kreeg de naam “Siet U Selfs”.  Maar bij velen staat het bekend als “Het Kapiteinshuisje”. Tussen 1731 en 1938 was er een bloeiende palinghandel tussen Londen en Heeg. De palinghandel werd in Heeg gedomineerd door de familie Visser. 

Dit achttiende-eeuwse kapiteinshuisje, witgepleisterd en schilderachtig gelegen tussen wilgen, is een blikvanger van Heeg. Naast het kajuitvenster zijn twee grote palingen in het zandsteen te zien. Binnen zijn rijk uitgesneden betimmeringen. Deze houtsnedes zijn in meerdere huisjes terug te vinden, ze waren karakteristiek voor de hele zuidwesthoek van Friesland.

Door deze geschiedenis heeft Heeg als wapen op de vlag een paling afgebeeld. Om de herinnering van de paling export levend te houden, is er rond het jaar 2009 een reconstructie gebouwd van het schip dat vroeger vanuit Heeg naar Londen voer, die thans is afgemeerd aan het water voor de studio (de Syl) en waarop diverse arrangementen en tochten te boeken zijn.

Zie voor meer info de site van de Stichting de Palingaak

https://www.palingaak.nl/avondvaarten/

De Palingaak afgemeerd aan "De Syl"