Wat is er fijner dan Heeg en omstreken al varend te ontdekken? Heerlijk relaxen en varen over de Friese meren en door de kanaaltjes die vele gezellige Friese plaatsjes met elkaar verbind. Vanuit Heeg zijn er ongekend veel mogelijkheden om plaatsjes als Sneek, Sloten, IJlst, Workum(4 van de Elfsteden), Woudsend, Gaastmeer of Langweer aan te doen. Hieronder enkele dorpen en steden uitgelicht.

Voor onze gasten hebben wij een elektro sloep beschikbaar voor de verhuur.

Varen met een electrosloep is elektrisch varen en genieten van de rust. De electrosloep is ten aanzien van een diesel of benzine sloep heerlijk stil en is tevens een aanzienlijk stuk goedkoper in gebruik. Toer fluisterstil over meren, langs mooie landschappen en de vele prachtige steden en dorpen. De accu’s van tegenwoordig zorgen ervoor dat je met gemak een dag lang kunt genieten op het water. Iedereen mag varen in een electrosloep, je hebt dus geen vaarbewijs nodig. Meer weten?

Bel ons of neem contact met ons op via het contact menu.

Gaastmeer

Onlangs werd Gaastmeer uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Nederland.

Journalist Bas van Oort  schreef in de Leeuwarder courant:

Het circa 290 bewoners tellende plaatsje is al sinds de middeleeuwen een echt waterdorp, lange tijd niet te bereiken over land. „Gaastmeer past mooi bij de provincie Friesland: veel water met haar vaart die het bijna doormidden splitst, een mooi houten bruggetje erover. Van alles is maar één, maximaal twee: één cafeetje, één terrasje, één B&B… Je kunt het schilderachtig noemen, als je van clichés houdt. Niet voor niets legden schilders honderden jaren geleden al hetzelfde tafereel vast als ik dit jaar met mijn camera.”

Sloten

In Sloten, het kleinste stadje van Friesland, kun je door idyllisch aan het water gelegen straatjes dwalen en talrijke prachtige gebouwen bewonderen. Het stadje heeft bezoekers vele historische bezienswaardigheden te bieden, naast zijn gezellige terrassen en cafés en fraaie waterpoorten.

Sneek

Sneek, is een erg gezellige stad in de provincie Friesland, in het Fries heet de stad Snits. Als je in de stad loopt merk je gauw dat er een heel gezellige en sfeer hangt in de stad. Sneek staat dan ook bekend om de mooie historische binnenstad. Als dit je aanspreekt moet je Sneek zeker ontdekken.